Opleidingen

Formations

Hoe bereid je je voor op de dreiging

Onze opleidingen zijn doorgedreven en discreet. Ze worden gegeven door ervaren specialisten in veiligheid. Deze leren u preventieve maatregelen in geval van conflicten of dreigingen voor u en uw professionele omgeving en personeel.

Onze aanpak is concreet en de pedagogie zo dat samenhorigheid en sociaal gedrag in de samenleving aangemoedigd wordt om een individueel en collectief verantwoordelijkheidsgevoel te versterken. Dit zorgt er voor dat iedereen aangemoedigd wordt om bij te dragen aan de veiligheid niet enkel van zichzelf maar van iedereen.

Onze lessen en scenario’s promoten vooral preventieve maatregelen en de juiste handelingen in geval van een dreiging.

Deze opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen, elk bedrijf, elke instantie. Ze gaan vloeiend in mekaar over en versterken mekaar en bestaan uit drie grote richtingen :

Ecole

WAT TE DOEN BIJ DREIGINGEN IN SCHOLEN EN OPENBARE ADMINISTRATIES

Bureau

WAT TE DOEN BIJ DREIGINGEN IN PRIVÉ BEDRIJVEN

la radicalisation

RADICALISERING

g2

HOE TE REAGEREN OP VERBAAL EN FYSIEK GEWELD

GESTION DE SOINS SPÉCIFIQUES EN SITUATION D’URGENCE

VERLENEN VAN SPECIFIEKE ZORGEN IN NOODSITUATIES

Fiber security formation Profiling

Profiling

Goede raad :

Waakzaam blijven – observeren

Ik zie een achtergelaten zak, ik bevraag mij om de eigenaar te vinden. als deze niet opdaagt, verwijder ik mij van het voorwerp, laat ik dit weten aan de bevoegde instanties, verwijder ik de mensen, maak ik een perimeter van 100m, gebruik ik mijn gsm niet in de nabije omgeving van het object (sommige mechanismen kunnen afgaan door radiofrequenties) en verwittig ik zelf de politie.

De nooduitgangen herkennen

Waar ik ook ben, ik neem de gewoonte om de nooduitgangen te vinden. In een grootwarenhuis zoek ik naar de toegang voor leveringen (meestal bij de verse producten). In een restaurant ga ik in de richting van de keuken of de toiletten.

Bij een ontploffing

Ik leg me neer om zo min mogelijk blootgesteld te worden aan de blast van de ontploffing. Tussen de ontploffing en de blast (luchtverplaatsing en/of explosie) en de projectielen heb ik 2 seconden de tijd. Ik bedek mijn oren om mijn trommelvlies te beschermen en open lichtjes mijn mond om de druk op mijn longen te verminderen. Ik wacht op de politiediensten vooraleer te evacueren. Bij de aanslagen van Zaventem, Istanboel en vele andere waren er secundaire ontploffingen tijdens de evacuaties. Ik ga niet naar huis zonder mij door een dokter te laten onderzoeken, ofwel ter plaatse of in een ziekenhuis (de schokgolf kan interne bloedingen, kneuzingen of dergelijke veroorzaken die niet onmiddellijk gevoeld worden o.a. door de shock).

Bij een schietpartij

Ik ga onmiddellijk liggen om een kleiner doel te zijn. De schutters schieten meestal op borsthoogte om een maximaal aantal slachtoffers te maken. Ik kruip naar een dekking. In een gebouw blijf ik weg van de vensters; rondvliegend glas of een kogel zijn nog steeds mogelijk. Ik verwittig de politie.

Bij een chemische aanval

Ik ga naar een hoger gelegen plaats daar gas zwaarder is dan lucht. Ik gebruik geen schakelaars aangezien een vonk een ontploffing kan veroorzaken. In de straat hou ik rekening met de windrichting en verplaats mij naar een veilige straat.

Bij een paniekuitbraak of alarm

Ik vermijd mee te gaan met de menigte, ik blijf niet in het midden van een menigte (bij vallen zou ik vertrappeld kunnen worden) , ik beweeg me naar de zijkanten en vlucht via zijwegen.

Bij gevaar

Ik verplaats mij progressief. In een gebouw van kamer naar kamer; buiten van auto naar auto (ik verberg me bij het voorwiel, om zo dekking te hebben van het motorblok en de velgen).